Wat doet de adviseur na het passeren van de hypotheek?

Na het passeren van mijn hypotheek begint 'actief beheer'

De adviseurs die verbonden zijn aan MijnHypotheekGeregeld.nl vinden het belangrijk om ook nadat de hypotheek gepasseerd is, er te zijn voor hun klanten. Een hypotheek wordt afgesloten voor 30 jaar, en één ding is zeker: in die 30 jaar zijn er gegarandeerd wijzigingen in mijn situatie.

Wat kan er zoal gebeuren? Dat is natuurlijk onzeker, maar het kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan samenwonen, trouwen, gezinsuitbreiding,  ontvangen erfenis, scheiding, werkloosheid, pensionering, verbouwing, verduurzaming van de woning, verhuizing, overlijden, enzovoorts. Daarnaast moet ik wellicht mijn rentevaste periode verlengen of is mijn huis meer waard geworden, waardoor een aanpassing van de hypotheek verstandig kan zijn. Er kan dus van alles gebeuren. En dan is het goed dat de adviseur er is.

Bij het optreden van zo'n 'life event' is het in veel gevallen verstandig om opnieuw naar mijn financiële situatie te kijken. Past de hypotheek nog bij mijn gewijzigde situatie? Het is verstandig daar dan kritisch naar te kijken. Waarbij het best denkbaar is dat er iets aan de hypotheek gewijzigd moet worden. 

De adviseurs bieden de mogelijkheid om mij en mijn situatie te volgen zolang ik een hypotheek heb. Dat heet 'actief beheer'. Mijn adviseur kan mij meer vertellen over het uitgebreide programma.