Hoe regel ik een hypotheek?

Ik ben aan het juiste adres

adviseurzoeker

Klik op 'Zoek Adviseur' en selecteer een adviseur in de buurt. Klik vervolgens op 'Maak afspraak'. Binnen 24 uur staat de afspraak in de agenda.

Zoek een adviseur

Tijdens de afspraak stelt de adviseur mij vele vragen om mijn situatie en wensen voor nu en later goed in beeld te krijgen. Het helpt als ik meteen al belangrijke informatie meeneem, zoals loonstrook, koopcontract, bankafschriften en paspoort. Ook zal de woning getaxeerd worden.

Na deze 'inventarisatie' gaat de hypotheekadviseur aan de slag. Hij of zij maakt een uitgebreide analyse van mijn situatie, en komt met een gedegen advies. Onderdeel van dat advies is de selectie van een hypotheekverstrekker, inzicht in maandlasten, rente-zekerheid en aflossing.

Tevreden met het advies? Dan kan de hypotheek aangevraagd worden. Dat is binnen enkele dagen tot enkele weken geregeld. Het juist en snel aanleveren van de benodigde informatie is daarbij heel belangrijk.

Als alle informatie in beeld is en mijn aanvraag positief is beoordeeld en zowel door de hypotheekverstrekker als mijzelf geaccepteerd is, kan de afspraak bij de notaris gemaakt worden om de hypotheek te laten passeren. Bij de notaris passeert de hypotheekakte, krijg ik de sleutel van mijn nieuwe woning en ik kan verhuizen. Een mooi en belangrijk moment. Zo maak ik, met hulp van mijn hypotheekadviseur, mijn dromen waar!